Ανασχηματισμός σε Γενικούς Γραμματείς – Τα ονόματα

Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης – Προφυλακιστέοι Μίχος και Σοφιανίδης

 Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε δύο αλλαγές Γενικών Γραμματέων υπουργείων.

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος, αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναλαμβάνει ο Στρατηγός εν αποστρατεία και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσουβάλας ήταν ο αρχηγός της Αστυνομίας στο Μάτι και ο κ. Καραμαλάκης ήταν ο συντονιστής εναερίων μέσων κατά την πολύνεκρη πυρκαγιά. Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας χρημάτισε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ από το 2016-2018 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, έχοντας περάσει από όλη την κλίμακα της ιεραρχίας.

Το 2019, όταν και εξελέγη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στα 28 ονόματα που είχε ανακοίνωσει η κυβέρνηση για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων, ήταν αναμφίβολα εκείνη του Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Πρόκειται για τον άνθρωπο τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα είχε “καρατομήσει” (μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη) μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι