Αναστέλλει η ΝΙΚΗ την ιδιότητα μέλους του Ν. Παπαδόπουλου – Δεν αναφέρεται το θέμα της Πινακοθήκης

κυβέρνηση. Καρναβάς

Σε εσωκομματική κρίση φαίνεται πως εισέρχεται η «Νίκη», καθώς με επίσημη ανακοίνωση του Προέδρου του κόμματος Δημήτρη Νατσιού γνωστοποιήθηκε η προσωρινή αναστολή της ιδιότητας μέλους του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, Νικολάου Παπαδόπουλου. Ο βουλευτής είχε προκαλέσει επεισόδιο στην Εθνική Πινακοθήκη πετώντας στο πάτωμα πίνακες.

Η απόφαση βασίζεται στο άρθρο 9.4 του Καταστατικού του Κινήματος, το οποίο ενεργοποιείται σε περιπτώσεις σημαντικών παραπτωμάτων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο βουλευτής είχε προβεί επανειλημμένα σε διασπαστικές ενέργειες και είχε διαφοροποιηθεί από κεντρικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παραβιάζοντας το άρθρο 6.2 του καταστατικού. Επιπλέον, κατηγορείται ότι επιτέθηκε με συκοφαντικό και απρεπή τρόπο στον πρόεδρο και τα μέλη του Βουλευτηρίου, τόσο σε εσωτερικές ομάδες όσο και δημόσια, αρνούμενος παράλληλα τη νομιμοποίηση του συνεδρίου, του Καταστατικού και των εκλεγμένων οργάνων.

Η υπόθεση παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα αποφασίσει επί της τελικής ποινής αφού πρώτα καλέσει τον κ. Παπαδόπουλο να απολογηθεί. Ωστόσο, με βάση το άρθρο 6.2 του Καταστατικού, το Κίνημα διαμηνύει πως αναμένει την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα, καθώς αυτή, όπως επισημαίνεται, «οφείλεται στην ουσιώδη συνδρομή του Κινήματος», το οποίο του έδωσε την πρώτη θέση στη λίστα των εκλογών του Ιουνίου 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx