Ανατροπή στην υπόθεση Γουαϊνστάιν – Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την καταδίκη του

Ανατροπή στην υπόθεση Γουαϊνστάιν – Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την καταδίκη του

Η υπόθεση γέννησε το κίνημα #Metoo.

Ανατροπή στην υπόθεση του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν καθώς το ανώτατο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη ακύρωσε την καταδίκη του, κάνοντας λόγο για «μη δίκαιη δίκη».

Ειδικότερα το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν για τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων, σε μια υπόθεση που γιγάντωσε το παγκόσμιο κίνημα του #MeToo.

Το ανώτατο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη με απόφαση 4-3 αναφέρει πως ο δικαστής της υπόθεσης του παραγωγού έκανε ένα κρίσιμο λάθος που επηρέασε την έκβαση της δίκης.

Συγκεκριμένα το Εφετείο έκρινε πως ο δικαστής καθώς επέτρεψε στους εισαγγελείς να καλέσουν ως μάρτυρες μια σειρά από γυναίκες που κατέθεσαν πως ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, όμως δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση για τον οποίο τον κατηγορούσαν και δικαζόταν.

Σύμφωνα με το SKY News, μετά από αυτή την απόφαση, οι μάρτυρες κατηγορίες θα κληθούν να ξαναζήσουν τον εφιάλτη της περιγραφής στη δικαστική αίθουσα, της σεξουαλικής παρενόχλησης από τον άλλοτε πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ.

Ο δικηγόρος του Γουαϊνστάιν τόνισε πως η απόφαση δεν ήταν απλώς μια νίκη για τον πελάτη του, αλλά για κάθε κατηγορούμενο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, και «επαινούμε το Εφετείο για την τήρηση των πιο βασικών αρχών που θα έπρεπε να έχει ένας κατηγορούμενος σε μια δίκη».

Πηγή: newsit.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version