Αναβάλλει την αγορά S-400 η Άγκυρα

Ρωσικούς πυραύλους θέλει το Ιράκ σύμφωνα με το TASS

Στην αναβολή της παραλαβής των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S400, η οποία επρόκειτο να γίνει σε εννέα μήνες, προχώρησε η Άγκυρα, επικαλούμενη τεχνικούς λόγους.

Σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία η αναβολή γίνεται επειδή στο  διάστημα αυτό δεν θα έχουν προλάβει να εκπαιδευτούν στο λογισμικό των συστημάτων οι Τούρκοι αξιωματικοί και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται από Ρώσους.

Η αναβολή ωστόσο έρχεται μετά την αμερικανική προειδοποίηση ότι η αγορά των ρωσικών συστημάτων επηρεάζει την πώληση των αμερικανικών F-35 και λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον «οδικό χάρτη» για την Μανμπίτζ, που προβλέπει τουρκική στρατιωτική παρουσία και σε αυτήν την περιοχή της Συρίας, η οποία ελέγχεται από Κούρδους.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version