Αναβάθμιση ελληνικού αξιόχρεου από οίκο Scope Rating

Αναβάθμιση ελληνικού αξιόχρεου από οίκο Scope Rating

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope Ratings αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β+ από Β-, μεταβάλλοντας παράλληλα τις προοπτικές σε θετικές από σταθερές.

Ο οίκος επικαλείται τη συμμόρφωση της χώρας με το πρόγραμμα προσαρμογής, τη βελτιωμένη δημοσιονομική επίδοση, την οικονομική σταθεροποίηση και το πιο ευνοϊκό πολιτικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τον οίκο, η αναβάθμιση βασίζεται σε τρεις παράγοντες.

Ο πρώτος αφορά στην εκτίμηση της Scope ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής, ο δευτερος έχει να κάνει με τη διαρθρωτική βελτίωση των δημοσιονομικών επιδόσεων και ο τρίτος αφορά τη μειωμένη πολιτική αβεβαιότητα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version