Αναβλήθηκε η επίσκεψη Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη;

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη;

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκέπτετο την Κωνσταντινούπολη στα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου, χωρίς αυτό να έχει ανακοινωθεί επίσημα.  Το είχαν αφήσει να διαρρεύσει τουρκικές πηγές. Σήμερα έγινε γνωστό ότι η επίσκεψη προγραμματίζεται για την άνοιξη.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο όμως πηγές στην τουρκική κυβέρνηση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο μια πηγή από την Άγκυρα.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε μια γενική δήλωση ότι «συνεχίζονται οι προετοιμασίες για συνάντηση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του». Εντούτοις πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα off the record (δηλαδή χωρίς να αναφερθεί το όνομά του) ότι ο Πούτιν θα επισκέπτετο την Τουρκίας στις 12 Φεβρουαρίου. Δεν είναι σαφές αν οι Τούρκοι επίτηδες έδωσαν άλλη ημερομηνία εξαρχής από σκοπιμότητα ή αν όντως το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο για μέσα Φεβρουαρίου και ο Πούτιν το ανέβαλε.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι