Ανδρέας Λοβέρδος: Ιδρύει νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές

Γιατί αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι θα ιδρύσει κόμμα για τις ευρωεκλογές και ότι θα κινείται ιδεολογικά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιούνται στις 6-9 Ιουνίου 2024. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Στο Κέντρο», που μεταδίδεται απόψε στις 22:00, θα δημιουργήσει έναν φορέα με τον οποίο θα κατέλθει στις ευρωοκλογές ως υποψήφιος. Δήλωσε επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα προσχώρησής του στη Νέα Δημοκρατία. Ο διάλογος με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά είναι ο εξής:

Δημοσιογράφος: Θα κάνετε κόμμα στις Ευρωεκλογές;

Λοβέρδος: Ναι. Σας το απαντάω ευθαρσώς

Δημοσιογράφος: Θα είστε υποψήφιος Ευρωβουλευτής;

Λοβέρδος: Ναι

Δημοσιογράφος: Πού θα τοποθετείται;

Λοβέρδος: Στο χώρο του κέντρου

Δημοσιογράφος: Άρα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Λοβέρδος: Καλά τα λέτε. Όταν θα το ανακοινώσω, δεν το ανακοινώνω ακόμα, έχω ακόμα δρόμο να διανύσω, δρόμο προετοιμασίας. Όλα τα έχω βρει. Αφού σας είπα ότι στον Άρειο Πάγο είδα το «Εμπρός»

Δημοσιογράφος: Είναι του Μακρόν αυτό

Λοβέρδος: Είναι σύνθημα που έρχεται από πίσω από βαθιά από πολλά κινήματα στην Ευρώπη. Σας το λέω αυτό για το νέο κόμμα, γιατί θέλω να πάρει τέλος και η φημολογία ότι θα πάω στη ΝΔ. Κράτησε τρεις μήνες η φημολογία και επανέρχεται. Δεν υπήρχε αυτό το θέμα ποτέ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι