Aνδρουλάκης: Αντί για το τι θα κάνουμε στην Ευρώπη, ασχολούμαστε με το “πόθεν έσχες”

Aνδρουλάκης: Αντί για το τι θα κάνουμε στην Ευρώπη, ασχολούμαστε με το “πόθεν έσχες”

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι αν ήταν στη θέση του κ. Κασσελάκη θα είχε ήδη καταθέσει το πόθεν έσχες του, όμως και ο Μητσοτάκης έφερε το θέμα στο “παρά πέντε” για να μην απολογείται για την ακρίβεια. «Και οι δύο είναι πρόθυμοι στο “τανγκό” αυτό», είπε, «τη στιγμή που το πραγματικό εισόδημα καταρρέει».

Είπε ότι με αυτή την στρατηγική τους «στέλνουν τον κόσμο για μπάνια και στο σπίτι, δείχνοντας μεγάλη απαξίωση στην πολιτική». Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «σήκωσε» το θέμα του πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «στο παρά πέντε, γιατί δεν θέλει συζήτηση και να απολογηθεί για τα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών. Εμείς έχουμε πει ότι πρέπει να στηρίξουμε με το ΕΚΑΣ τους 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους με το κόστος του μέτρου να είναι μόλις στα 600 εκατ. ευρώ. Αυτοί οι άνθρωποι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα είναι απελπισμένοι. Έχουμε ρεαλιστικές προτάσεις και για το ΦΠΑ».

Στο θέμα του ΦΠΑ, επειδή η κυβέρνηση χαρακτήρισε αποτυχημένο μέτρο την μείωσή του στα τρόφιμα και ότι κάτι τέτοιο θα ρίξει έξω τον προϋπολογισμό, είπε: «Αυτή η πλάκα με τα επιχειρήματα της ΝΔ πρέπει να σταματήσει, πέρσι είχαμε από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και ΦΠΑ υπερέσοδα 1,6 δισ. Ας κρατήσουμε τα μισά και ας μειώσουμε το ΦΠΑ στο 5-6%για έξι μήνες. Λένε στη ΝΔ ότι απέτυχε το μέτρο στην Ισπανία. Εδώ η δεξιά στην Ισπανία ζητεί από την σοσιαλιστική κυβέρνηση να παρατείνει το μέτρο άλλο ένα εξάμηνο. Ξέρει καλύτερα η ελληνική δεξιά από την ισπανική αν πέτυχε το μέτρο ή όχι; Και για όποιον δεν περάσει τη μείωση του ΦΠΑ στο τρόφιμο, υπάρχουν οι έλεγχοι. Αλλά δεν θέλει να το κάνει γιατί είναι ένας ιδεοληπτικός νεοφιλελεύθερος και θέλει να αφήσει την αγορά να αυτορρυθμίζεται».

Στο ερώτημα ότι «μα θέλει ο Μητσοτάκης να πεινάει ο λαός», είπε «ναι, η ελληνική». Αναφέρθηκε σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες για μποϊκοτάζ ώστε να κάνουν αναγκαστικά πίσω όσοι αισχροκερδούν με αθέμιτο ανταγωνισμό, «όμως πρέπει να το θέλει η κυβέρνηση». Επίσης είπε για τις τράπεζες στην Ελλάδα ότι φέτος και πέρυσι «έχουν τη μεγαλύτερη διαφορά επιτοκίου μεταξύ δανείων και καταθέσεων και μάλιστα έχουν κερδίσει 3 δισ. από τις χρεώσεις». Ο λαός έδωσε δισ. για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Έρχεται η επιτροπή ανταγωνισμού και τους βάζει πρόστιμο 40 εκατ. ευρώ για ολιγοπώλιο και καρτέλ, είναι αστεία αυτά τα ποσά για τα 3 δισ. που πήραν από τις τσέπες του κόσμου. Δεν μιλάω για φορολόγηση, αλλά για πρόστιμα. Τους χάιδεψε. Επίσης στον φόρο στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, επιβάλαμε τον κατώτερο προτεινόμενο από την Κομισιόν. Κι αυτούς τους χάιδεψε. Όλα τα ολιγοπώλια και στην ενέργεια και στην υγεία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι