Ανδρουλάκης: κατά ΝΔ για τα πανεπιστήμια – Δύο οι διαφωνούντες βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Ένας χρόνος είναι μεγάλο διάστημα για να μην έχει γίνει τίποτα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του σχολίασε το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνήσει, μόνο αν είναι μη κερδοσκοπικά και αν υπάρξει αναθεώρηση του άρθρου 16. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 FM και είπε ότι «συμφωνούμε στην ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16, αλλά αυτό που κάνει η ΝΔ είναι διευθέτηση συμφερόντων».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε την παιδεία, πεδίο μπίζνας», είπε και άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα επιτρέψει διαφοροποιήσεις από τη βασική γραμμή του κόμματος στη σχετική ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή. Έπειτα, αναφερόμενος στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, είπε ότι το κόμμα του είναι θετικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να το εφαρμόσει γιατί υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Πάντως, διατεθειμένη να ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια δήλωσε πως είναι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου και στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι