Ανδρουλάκης προς Μητσοτάκη: Χρειάσθηκε δική μας καταγγελία για να γίνει έφοδος στον ΟΣΕ ένα χρόνο μετά

Μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα μετά από πολλά χρόνια, λέει ο Ανδρουλάκης

Μιλώντας στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε την αιφνιδιαστική έφοδο αστυνομικών παρουσία εισαγγελέα στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ και την κατάσχεση σκληρών δίσκων με συνομιλίες σταθμαρχών και μηχανοδηγών.

«Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να καταγγέλλει την τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου. Μιλάει ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στην τοξικότητα όταν βλέπουμε συνέχεια το τρίπτυχο ‘διαφθορά-συγκάλυψη-ατιμωρησία’. Όταν βλέπουμε στελέχη του πυρήνα του Μαξίμου να εμπλέκονται σε κορυφαία σκάνδαλα που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και αντί να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη να βρίσκονται στο απυρόβλητο», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε:

«Πρωταγωνιστής της τοξικότητας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Εμείς απαντάμε με την αγωνία και την προσπάθεια μας. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις συνεχιζόμενες θεσμικές μας πρωτοβουλίες. Την προηγούμενη εβδομάδα καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας, η οποία έφερε αποτελέσματα. Δύο από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, όταν το πρωί ο ίδιος  βγήκε και κατήγγειλε συμφέροντα που προσπαθούν να τον αποσταθεροποιήσουν, το βράδυ ήταν οι γεφυροποιοί με τα συγκεκριμένα συμφέροντα. Και, βέβαια, τους ‘θυσίασε’ -όπως έκανε και με τον κ. Δημητριάδη πριν από μερικά χρόνια- για να μην φορτωθεί ο ίδιος τα ζητήματα αυτά.

»Την Δευτέρα πήγαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και καταθέσαμε αναφορά για το επίδικο ζήτημα της πρότασης δυσπιστίας, που δεν είναι άλλο από το ότι ένα “τοξικό χέρι” την ώρα του εγκλήματος των Τεμπών με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, είχε ως προτεραιότητα να πάρει τα ηχητικά, να τα χαλκεύσει και να τα δώσει σε φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης.

»Κι ενώ επί έναν χρόνο η δικαιοσύνη δεν είχε κάνει τίποτα, μαθαίνουμε ότι χθες ο εφέτης ανακριτής, Σωτήρης Μπακαΐμης, με εντολή του, έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί έφοδος στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και να κατασχεθούν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά, που σχετίζονται με την τραγωδία των Τεμπών.

»Άρα, πρέπει να καταλάβει ο Πρωθυπουργός ότι εμείς ερχόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων για να απαντήσουμε σε ένα κοινωνικό αίτημα: Στη δίψα του ελληνικού λαού για αλήθεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη. Θα μας βρίσκει συνεχώς απέναντί του, όσο ο ίδιος υπηρετεί τη διαφθορά, την συγκάλυψη και την ατιμωρησία.

»Φέρνουν, λοιπόν, καθημερινά οι θεσμικές μας πρωτοβουλίες αποτέλεσμα, σε σχέση με αυτά που είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, τα σόου, τον λαϊκισμό και την τοξικότητα», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι