Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση προανακριτικής για κακουργηματικές πράξεις του Καραμανλή

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση προανακριτικής για κακουργηματικές πράξεις του Καραμανλή

Έτοιμη πρόταση για κακουργηματικές πράξεις εναντίον του Κώστα Καραμανλή έχει έτοιμη το ΠΑΣΟΚ η οποία θα κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει την πρόταση, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης από το MEGA ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Tαυτόχρονα και στα ζητήματα της επικαιρότητας, επισήμανε ότι ο πυρήνας του κοινωνικού προβλήματος είναι οι χαμηλοί μισθοί των πολιτών και η μεγάλη ακρίβεια. «Η λύση είναι η ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους. Δεν μπορεί υπηρεσίες να είναι πολύ φθηνότερες ή ίδιας αξίας σε χώρες στης Ευρωπαϊκής Ένωσης με πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα για τους πολίτες», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως εδώ και 5 χρόνια παρουσιάζεται κλιμάκωση του στεγαστικού προβλήματος, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μη βρίσκουν κατοικίες και τα ύψη των ενοικίων να έχουν ανέβει δραματικά. «Το επίδομα ενοικίου είναι η λύση; Αυξάνει την προσφορά το επίδομα; Όχι, είναι ένα παυσίπονο που δεν λύνει το πρόβλημα». «Στις εθνικές εκλογές ο κόσμος θα επιλέξει ποιος μπορεί να κυβερνήσει.

Νομίζω ότι στο τέλος αυτής της πορείας το ΠΑΣΟΚ θα έχει μία μεγαλύτερη δυναμική από αυτή που έχει τώρα», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να βρει λύσεις στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. «Τη ΝΔ την συμφέρει απέναντί της να έχει ένα κόμμα για να σχηματίσει ένα δίπολο, εμείς ή το χάος. Προσπαθεί για να συσπειρώσει ένα κομμάτι του ακροατηρίου πάνω της να δημιουργήσει φόβο. Το ΠΑΣΟΚ δεν προκαλεί φόβο, διότι έχει πρόγραμμα, θέσεις, στελέχη που μπορούν να κυβερνήσουν».

Για τα πανεπιστήμια και την Ομάδα Αλήθειας

Με αφορμή τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στη Νομική Σχολή Αθηνών και την Πολυτεχνειούπολη, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Η ΝΔ πέταξε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να φτιάξει ένα σώμα υποεκπαιδευμένο, απολογείται σήμερα; Έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια για να πει ότι απέτυχε η πανεπιστημιακή αστυνομία;». «Προφανέσταστα πρέπει να διαγραφεί ένας που τεκμηριωμένα βιαιοπραγεί, αλλά υπάρχουν θεσμικές διαδικασίες. Όταν θέλεις βρίσκεις λύσεις. Μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος και να μείνει στο πανεπιστήμιο και να διαγραφεί με θεσμικό τρόπο».

«Ενώ το καταγγέλλουμε και προτείνουμε λύση, επιστρέφει η συζήτηση προς την αντιπολίτευση, ενώ είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Εμείς το αρνούμαστε; Μα προτείναμε λύση. Μπαίνεις στο πανεπιστήμιο; Κάρτα. Υπάρχουν εταιρείες φύλαξης των πανεπιστημίων. Με ένα μαγικό τρόπο οι ευθύνες επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ και όχι στην κυβέρνηση που κυβερνά εδώ και 6 χρόνια».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για την Ομάδα Αλήθειας και τη σύνδεσή της με τη Νέα Δημοκρατία, είπε: «Έχουμε έμμεση χρηματοδότηση του κόμματος της ΝΔ από το κράτος και τους ιδιώτες και δεν έχει ανοίξει μύτη. Σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Έκαναν υποκλοπές, παιχνίδια με τη δικαιοσύνη, βγήκε πόρισμα για τα Τέμπη από έναν οργανισμό που διόριζε την ηγεσία του η ΝΔ και καταγγέλλουν οι ίδιοι τον οργανισμό που έφτιαξαν». Όπως δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει προανακριτική για κακουργηματικές πράξεις για τον Κώστα Καραμανλή όσον αφορά τη τραγωδία των Τεμπών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx