Άνεμοι έριξαν φορτηγό πλοίο στην προβλήτα – Τσάκισε τα τσιμέντα

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Έντονα προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που σαρώνουν την Κρήτη από το πρωί της Τρίτης. Εξαιτίας των ισχυρών φαινομένων, το φορτηγό πλοίο “Πελαγίτης”  προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές όπως φαίνεται και στο κατωτέρω βίντεο.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και με την βοήθεια ρυμουλκών, το πλοίο αποκολλήθηκε και απομακρύνθηκε.  Θα γίνει καταγραφή των ζημιών, που εστιάζονται κυρίως στην ράμπα εξυπηρέτησης των οχηματαγωγών πλοίων, ενώ άμεσα επίσης θα ξεκινήσουν και οι εργασίες αποκατάστασης, ενώ το πλοίο θα περάσει από επιθεώρηση για να ελεγχθεί το αξιόπλοό του μετά το τρακάρισμα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν τραυματίσθηκε κανένας ναυτικός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι