Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το πλήγμα στη Δαμασκό

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το πλήγμα στη Δαμασκό
epaselect epa11091712 Rescuers and soldiers stand at the site of residential building after an alleged Israeli strike in Mezzah neighborhood, Damascus, Syria, 20 January 2024. According to Syrian state-run media, at least five people were killed in an Israeli attack targeting a residential building in Mezzah neighborhood in Damascus on 20 January. The Israeli army did not comment on the event. EPA/STR

Σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δώδεκα άτομα, μεταξύ των οποίων και πέντε σύμβουλοι των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκαν χθες στη Δαμασκό μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό που αποδίδεται στο Ισραήλ.

Το πλήγμα κατέστρεψε ένα τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Μάζεχ  στο δυτικό τομέα της Δαμασκού,  όπου διεξαγόταν μια «συνάντηση φιλοϊρανών ηγετών», ανέφερε η ΜΚΟ. Η ΜΚΟ εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, πέντε «στρατιωτικοί σύμβουλοί του και μέλη των συριακών δυνάμεων σκοτώθηκαν στην επίθεση, που διαπράχθηκε από μαχητικά αεροσκάφη».

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση και υποσχέθηκε να πάρει εκδίκηση για τους νεκρούς του. Το Ισραήλ δεν έχει αντιδράσει σε αυτές τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε από 10 σε 12 μετά την ανάσυρση δύο πτωμάτων από τα συντρίμμια. Τελικά όπως φαίνεται, σκοτώθηκαν πέντε Ιρανοί, τέσσερις Σύροι, δύο Λιβανέζοι και ένας Ιρακινός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι