VIDEO

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στο Ξυλόκαστρο – Κλειστή η Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στο Ξυλόκαστρο - Κλειστή η εθνική στη Λυκοποριά

Η φωτιά στο Ξυλόκαστρο καίει ανεξέλεγκτα για δεύτερη συνεχή ημέρα. Οι φλόγες πέρασαν μέσα σε λίγες ώρες από τον Πύργο στη Λυγιά και έχουν φτάσει μέχρι τα Τρίκαλα Κορινθίας όπου καίγεται δύσβατη περιοχή κοντά στο Ξανθοχώρι και στα Σοφιανά.

Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια καθώς τα χωριά Βρυσούλες, Αμφιθέα και Ρίζα βρίσκονται αμέσως μετά τη δύσβατη περιοχή που ήδη καίγεται. Ενεργά μέτωπα συνεχίζουν να υπάρχουν και στην περιοχή Λυγιά. Η φωτιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πάνω πλευρά της εθνικής οδού. Υπενθυμίζεται πως από το πρωί έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στον Πύργο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από τη φωτιά δύο νέοι άνδρες έχασαν τη ζωή τους τη στιγμή που προσπαθούσαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους. Επίσης δύο πυροσβέστες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και τραυματίσθηκαν στα μάτια.

Για προληπτικούς λόγους, οι αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών από τον κόμβο Λυκοπορίας έως τον κόμβο Δερβενίου και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά από την παλαιά εθνική οδό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx