Ανήρτησαν fake βίντεο με την Ζαχάροβα να λέει “θα δώσουμε την Ζαπορίζια στο Κίεβο”

"Γκρέμισε" τα social media η Ζαχάροβα και οι φράουλες της!

Άγνωστοι  ανήρτησαν fake βίντεο που δημιούργησαν με τεχνητή νοημοσύνη, όπου η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα φέρεται να δηλώνει ότι «η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η διοίκηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στο Κιεβο».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «το βίντεο είναι μια προχειροδουλειά των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας».

Στην ίδια ανάρτηση τονίζεται, σύμφωνα με το TASS, ότι οι τρέχουσες πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση στη ρωσική πυρηνική εγκατάσταση του Kursk αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση της Μόνιμης Αποστολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη. Προστίθεται ότι μια άλλη παραπληροφόρηση αφορούσε στον διοικητή του Κουρσκ, που φέρετο να καλεί σε επιστράτευση τους άνδρες της περιφέρειας. «Αυτό δεν συνέβη ποτέ και διαψεύσθηκε επισήμως από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι