Ανησυχία για έξαρση Covid – Υπόμνηση για χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους

Ανησυχία για έξαρση Covid - Σύσταση για μάσκες στους κλειστούς χώρους,

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη μεγάλη έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ειδικοί της Επιτροπής δεν συνέστησαν την επαναφορά υποχρεωτικών μέτρων, ωστόσο απευθύνουν ισχυρές συστάσεις με σκοπό να συγκρατηθεί η διασπορά της Covid-19 και η αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις Γιορτές. Ειδικότερα:

– Σύσταση για καθολική εφαρμογή χρήσης της μάσκας στις μονάδες υγείας. Οι Επιτροπές Λοιμώξεων των νοσοκομείων θα μπορούν να αποφασίζουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εργαζόμενους και επισκέπτες κατά περίπτωση και όταν κρίνουν ότι αυτό χρειάζεται.

– Σύσταση για χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, όπως είναι κλειστοί χώροι με κόσμο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

– Σύσταση για επικαιροποίηση του εμβολιασμού.

– Σύσταση για αυτοέλεγχο μέσω self test πριν από συγκεντρώσεις στις οποίες συμμετέχουν ηλικιωμένοι.

Η υπενθύμιση όλων των παραπάνω συστάσεων θα αποτυπωθεί σε αναλυτική ανακοίνωση.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ειδικά όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κλειστοί χώροι, αλλά και κατά την επίσκεψή τους σε υγειονομικές μονάδες, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό, ούτε συνιστά σύσταση. Μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν υπάρχει γνωμοδότηση για τη λήψη επιπλέον μέτρων.

Νοσηλεύονται 1.600

Οι νέες εισαγωγές στα νοσηλευτικά ιδρύματα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο χθες, Τετάρτη. Ειδικότερα, εισήχθησαν στα νοσοκομεία 306 άτομα με κορονοϊό και ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχει ξεπεράσει τους 1.600.

Οι ειδικοί συστήνουν επίσης τη διενέργεια self test πριν από συγκεντρώσεις, όπως είναι τα γιορτινά τραπέζια, ειδικά εάν σε αυτά συμμετέχουν άνθρωποι ευάλωτοι. Επιπλέον, συμβουλεύουν όσους παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (συνάχι, πονόλαιμο και πυρετό) να μένουν μακριά από τέτοιες γιορτινές συγκεντρώσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι