Τέσσερεις προσαγωγές στην Πανεπιστημιούπολη για τους εμπρησμούς

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ για τις εμπρηστικές επιθέσεις στου Ζωγράφου - Πού στρέφονται οι έρευνες
Καμένα οχήματα στην περιοχή του Ζωγράφου, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. Οχήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός χθες τα ξημερώματα στου Ζωγράφου, μετά από εμπρηστική επίθεση αγνώστων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 3 και 10 το πρωί άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ταξίλου. Από την επίθεση κάηκαν ολοσχερώς 5 σχολικά λεωφορεία ιδιωτικού σχολείου, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν 6 ΙΧ αυτοκίνητα και 3 μοτοσυκλέτες. Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Τα αποτελέσματα της επιχείρησης.

Αστυνομική επιχείρηση έγινε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης σχετικά με τους εμπρησμούς αυτοκινήτων στου Ζωγράφου την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί αναζητούσαν στην Πανεπιστημιούπολη υπόπτους για τους πρόσφατους εμπρησμούς σε σχολικά λεωφορεία και ΙΧ στην περιοχή του Ζωγράφου.

Άνδρες των ΜΑΤ έχουν μπει στο χώρο των εστιών ενώ κλούβες βρίσκονται στην Ούλωφ Πάλμε. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 4 προσαγωγές (3 άντρες και μια γυναίκα). Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν βρει κοντάρια, κράνη, έντυπο υλικό και άδεια μπουκάλια μπύρας.

«Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την εξιχνίαση της υπόθεσης προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες της συγκεκριμένης επίθεσης, η οποία απ ότι φαίνεται αφορά συγκεκριμένο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, καθώς όπως φαίνεται πυρκαγιά ξεκίνησε από τα οχήματα του εκπαιδευτηρίου και επεκτάθηκε και σε παρακείμενα οχήματα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές», επισήμανε χτες η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι