Ανησυχεί το Λονδίνο για τις τουρκικές γεωτρήσεις

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η Βρετανία εκφράζει την ανησυχία της για την πρόθεση της Τουρκίας να αρχίσει επιχειρήσεις γεώτρησης σε περιοχή που ανήκει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

«Ανησυχώ με την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα αρχίσει γεωτρήσεις στον Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου», δήλωσε ο Χαντ.

«Η κατάσταση αυτή πρέπει να αποκλιμακωθεί και όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών. «Η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων θα πρέπει να ωφελήσει όλους τους Κύπριους και να στηρίξει μια διευθέτηση».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι