Ανησυχεί το ΝΑΤΟ, στη γραμμή Μέρκελ

Νέα κατολίσθηση στην Κόρινθο – Ξανάκλεισε ο Ισθμός

«Ανησυχούμε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αποκλιμάκωση, είναι διάλογος», είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο πλαίσιο της Άτυπης Συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Βερολίνο, στην οποία παρίσταται.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι και οι δύο σημαντικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια. Και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο επίλυσης το προβλήματος στην ανατολική Μεσόγειο, στο πνεύμα της συμμαχικής αλληλεγγύης και του διεθνούς δικαίου, και χαιρετίζω τις προσπάθειες της Γερμανίας να μεσολαβήσει για να βρεθεί κάποια διέξοδος» δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

«Είμαι προσωπικά τακτικά σε επαφή με την Άγκυρα και την Αθήνα. Μίλησα πρόσφατα με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο ΓΓ. του ΝΑΤΟ. «Συνεχίζουμε να παρέχουμε στο ΝΑΤΟ ως πλατφόρμα για να συναντηθούν και να συζητήσουν οι σύμμαχοι πώς να βρουν τη λύση στήν κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ανατολική Μεσόγειο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι