Άνοδος στα χρηματιστήρια

Άνοδος στα χρηματιστήρια

Ράλι έκαναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα το πρωί, με τις γαλλικές μετοχές να ηγούνται της ανόδου, μετά τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία όπου ο Εθνικός Συναγερμός ή Εθνική Συσπείρωση (Rassemblement national) κατέγραψε μεγάλα κέρδη.

Ο γαλλικός δείκτης των blue-chip CAC 40 κατέγραψε άλμα 2,6% σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των περιφερειακών αγορών, ενώ οι μετοχές των βασικών τραπεζών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole, ενισχύθηκαν μεταξύ 4,8% και 7,9%.

Αυτό βοήθησε τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να ενισχυθεί κατά 1% στις 10:09 ώρα Ελλάδας, ύστερα από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις. Προεκλογικά, την Παρασκευή, ο γαλλικός δείκτης των blue-chip CAC 40 είχε κλείσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε και πλέον μηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι