Ανοιχτή η επέκταση της υποχρεωτικότητας από την κυβέρνηση

Ανοιχτή η επέκταση της υποχρεωτικότητας από την κυβέρνηση

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό ή σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που παραμένουν ανεμβολίαστοι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που πήρε την απόφαση και εκτίμησε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Πρόσθεσε ότι «η υποχρεωτικότητα αποτελεί ένα εργαλείο, το έσχατο μέσο για την αύξηση εμβολιαστικής κάλυψης, εκτιμάται και αξιοποιείται ανάλογα με εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήρε μία γενναία απόφαση, «η προσπάθεια αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις κατηγορίες συνεχίζεται, με αυτόν τον τρόπο προχωρούμε, είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Σε ερώτηση για το αν εξετάζεται το κλείσιμο των γηπέδων απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανοικτό να αποφασιστεί ακόμη και εντός της εβδομάδας το ενδεχόμενο να συντομευθεί σε τέσσερις μήνες η διάρκεια ανάμεσα στην δεύτερη και στην τρίτη δόση. Τέλος επέμεινε ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν αυξημένη θνησιμότητα στους εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους ασθενείς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι