Ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

Ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

Η επέλαση του χιονιά στην Αττική ξεκίνησε από χθες το βράδυ με αποτέλεσμα η Τροχαία να έχει προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα, προκειμένου να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς. Από την γέφυρα Καλυφτάκη γύρω στις 7 π.μ. σήμερα το πρωί για περίπου μισή ώρα δεν επιτρεπόταν να περάσει κανένα όχημα προς Αφίδνες, ώστε να καθαριστεί ο δρόμος από το χιόνι, και εν συνεχεία η Εθνική αποδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Η κακοκαιρία είχε επηρεάσει την Αττικη από χτες, και συγκεκριμένα από τις 10μ.μ. χθες το βράδυ απαγορεύθηκε η κυκλοφορία για τα βαρέα οχήματα και τα μεγάλα φορτηγά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, στην Αττική Οδό, στον περιφερειακό Υμηττού και στον περιφερειακό Αιγάλεω. Η μετακίνηση των οχημάτων από τα διόδια των Αφιδνών γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα διόδια των Αφιδνών, η Τροχαία επιτρέπει τη διέλευση μόνο των οχημάτων που έχουν αλυσίδες και ήδη έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα από τα εκατοντάδες οχήματα που σταματάνε για να τοποθετήσουν οι οδηγοί τις αλυσίδες στους τροχούς. Επί τόπου βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα που προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο καθώς και αλατιέρες που ρίχνουν συνεχώς αλάτι στο οδόστρωμα μέχρι την Μαλακάσα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα, Πέμπτη, σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως σε υψόμετρο άνω των  250 μέτρων ενώ στην πρωτεύουσα θα πέφτει κυρίως χιονόνερο. Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες απόψε, όμως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία τοπικά οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν. Υπενθυμιζεται ότι κλειστά έμειναν σήμερα τα σχολεία στη βορειοανατολική Αττική λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι