Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης δασμών, αν υπάρξει συμφωνία Ουάσινγκτον-Πεκίνου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης δασμών, αν υπάρξει συμφωνία Ουάσινγκτον-Πεκίνου

Θα μπορούσαν να αρθούν δασμοί εν μέσω μιας εμπορικής διευθέτησης Ουάσινγκτον-Πεκίνου εάν επιτευχθεί μια συμφωνία, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, επικαλούμενη το κλίμα αισιοδοξίας για ένα τελικό σύμφωνο. Η ίδια δεν έδωσε, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για κάποιου είδους συμφωνίας, και φαντάζομαι ότι εάν καταλήξουμε σε κάποια, τότε μπορούν να αρθούν κάποιοι δασμοί», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ σε συνέντευξή της στο Fox Business News.

Από την πλευρά του ο Πίτερ Ναβάρο, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό NPR ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να αναβάλει την επιβολή δασμών σε κάποια κινεζικά προϊόντα, κυρίως ηλεκτρονικά, που προβλέπεται για τις 15 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή εναπόκειται στον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version