Ανοίγει ο Ναός της Αναστάσεως μετά δίμηνο

Ανοίγει ο Ναός της Αναστάσεως μετά δίμηνο

Η Εκκλησία του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ, ο Ναός της Αναστάσεως θα ανοίξει στις 24 Μαΐου μετά δίμηνο κλείσιμο, σύμφωνα με τον Πατριάρχη Θεόφιλο.

Ο Ναός της Αναστάσεως, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ θα ανοίξει ξανά στις 24 Μαΐου, μετά από διακοπή λειτουργίας δύο μηνών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε το Σάββατο, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ.

«Μετά την εξέλιξη της κατάστασης στους Αγίους Τόπους, εμείς οι αρχηγοί των τριών κοινοτήτων, θεματοφύλακες του Ναού της Αναστάσεως, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι από την Κυριακή 24ης, αυτό το πιο ιερό μέρος θα είναι ξανά προσβάσιμο στους πιστούς για επισκέψεις και προσευχές», επισήμανε ο Θεόφιλος Γ, όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

Ο Πατριάρχης πρόσθεσε ότι, για λόγους ασφαλείας, ο αριθμός των ατόμων που επισκέπτονται την εκκλησία θα περιοριστεί σε 50 κάθε φορά.

Επίσης ανέφερε ότι η εκκλησία θα είναι ανοιχτή μόνο σε όσους δεν έχουν πυρετό ή άλλα συμπτώματα του COVID-19.

Οι άνθρωποι θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκες, να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους, 2 μέτρα και να αποφεύγουν να αγγίζουν ή να φιλούν ιερά αντικείμενα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι