Ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ δολοφονήθηκε σε ενέδρα (βίντεο)

Ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ δολοφονήθηκε σε ενέδρα (βίντεο)

Στις 5 Απριλίου ένας διοικητής ασφαλείας της Χεζμπολάχ “δολοφονήθηκε” στο Νότιο Κυβερνείο του Λιβάνου, το κύριο οχυρό της οργάνωσης.

Ο διοικητής Μοχάμαντ Αλί Γιουνίς αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε και σκοτώθηκε από άγνωστους επιτιθέμενους στην κοιλάδα Zawtar.

Το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων αποκάλυψε ότι ο εκλιπών ήταν υπεύθυνος για την καταδίωξη των κατασκόπων και των εχθρικών οργανώσεων.

“Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες για το πώς σκοτώθηκε, αλλά σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, αυτός ο διοικητής της Χεζμπολάχ ήταν υπεύθυνος για την καταδίωξη πρακτόρων και κατασκόπων”, ανέφερε το πρακτορείο σε σύντομη αναφορά.

Το λιβανέζικο blog Janoubia ισχυρίστηκε ότι ο Γιουνίς και ένας άλλος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ κυνηγούσαν έναν κατάσκοπο όταν έπεσαν σε μια ενέδρα από τρία οχήματα. Ενώ ο Γιουνίς σκοτώθηκε επί τόπου, ο σύντροφος του υπέστη μόνο τραύματα. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμοι καθώς το ιστολόγιο είναι γνωστό ότι διοικείται από αντιπάλους της Χεζμπολάχ.

Πολλές πηγές ισχυρίστηκαν ότι η εθνική υπηρεσία πληροφοριών των Ισραηλινών, η Μοσάντ, ήταν πίσω από τη δολοφονία του Γιουνίς. Ωστόσο, η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση που επιβεβαιώνει ή αρνείται αυτό.

Τον περασμένο Αύγουστο, δύο ντρόουν αυτοκτονίας, που εικάζεται ότι ξεκίνησαν από το Ισραήλ, έπληξαν κέντρο μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ στο νότιο προάστιο της Βηρυτού. Η επίθεση ήταν μια απόπειρα δολοφονίας ενός ανώτερου διοικητή της ομάδας του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ προειδοποίησε πριν από χρόνια ότι θα θεωρήσει το Ισραήλ υπεύθυνο για οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των μαχητών και διοικητών του στο Λίβανο ή ακόμα και στη Συρία. Η ομάδα του Λιβάνου ανταποκρίνεται συνήθως σε τέτοιες επιθέσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version