Αντεραστής και όχι ισλαμιστής πίσω απο την απόπειρα φόνου του ‘Ελληνα ιερέα στη Λυών
07/11/2020
Ένας 40χρονος άνδρας από τη Γεωργία (μετανάστης και όχι Γάλλος υπήκοος) ομολόγησε ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον 54χρονο Έλληνα ιερέα στη Λυών πριν από μια εβδομάδα.
Αιτία του κακού, το γεγονός (κατά τον Γεωργιανό Georgi P.) ότι ο ιερέας διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την σύζυγό του. Ο ιερέας, παντρεμένος και με παιδιά ο ίδιος, το τελευταίο διάστημα έμενε συχνά στην εκκλησία και όχι στο σπιτι του και ενώ ήταν πολλά χρόνια στη Γαλλία, επρόκειτο να “μετατεθεί” σε ελληνική εκκλησία μέσα στο Νοέμβριο.
Υπενθυμιζεται ότι στις 31 Οκτωβρίου ένας άνδρας τον πυροβόλησε στην κοιλιά και στο θώρακα με καραμπίνα και επειδή ήταν “φρέσκα” τα περιστατικά με επιθέσεις τζιχαντιστών σε εκκλησίες και σε δάσκαλο, πολλοί θεώρησαν ότι και αυτή η επίθεση ήταν κρούσμα ισλαμικής βίας.
Ο ιερέας, που εξακολουθεί να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, δεν είχε βοηθήσει ιδιαίτερα τις αρχές, καθώς είπε ότι δεν γνώριζε τον δράστη. Οι αρχές δεν αποκλείουν βεβαίως και το ενδεχόμενο ο ιερέας να μην γνώριζε όντως τον σύζυγο της Γεωργιανής. Επίσης, δεν ειναι βέβαιο ότι υπήρχε σχέση και ότι το όλο θέμα δεν ήταν στη φαντασία του ζηλότυπου Γεωργιανού, καθώς οι Γεωργιανοί είναι σε μεγάλο ποσοστό Χριστιανοί Ορθόδοξοι και πιθανόν η σύζυγός του να πήγαινε στην εκκλησία ως πιστή και όχι ως ερωτευμένη πολύ δε περισσότερο, ως ερωμένη.
Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», από τις πρώτες που αμφισβήτησε το ισλαμικό κίνητρο, αναφέρει ότι ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και είπε ότι ο ιερέας είχε ερωτική σχέση με τη σύζυγό του. Υπό κράτηση βρίσκεται και η σύζυγος του ενόπλου.