Άνθρωποι του τουρκικού προξενείου προπηλάκισαν τον νόμιμο μουφτή στην Ξάνθη

Άνθρωποι του τουρκικού προξενείου προπηλάκισαν τον νόμιμο μουφτή στην Ξάνθη

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο «Ο Χρόνος», o νόμιμος Μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, ο οποίος σήμερα, Παρασκευή, επισκέφτηκε την Ξάνθη για τα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης, παρέμεινε στην πόλη για τη μεσημεριανή προσευχή, όπως ορίζει το Κοράνι. Όταν όμως πήγε να μπει  στο τέμενος Πλατάνου, του επιτέθηκε μια μικρή ομάδα ανδρών.

Ο μουφτής προσευχήθηκε τελικά έξω από το τέμενος, χωρίς να δώσει συνέχεια στο επεισόδιο παρά την χυδαιότητα των εκφράσεων που χρησιμοποίησαν όσοι τον προπηλάκισαν και τον εμπόδισαν να μπει. Ενορχηστρωτής της επίθεσης ήταν ο Χουσεϊν Μπαλτατζή, πολιτικός και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το μειονοτικό κόμμα DEB στις Ευρωεκλογές του 2023.  Αυτός και 4-5 ακόμη άνδρες φωνάζουν στον μουφτή “να χαθεί από εκεί”. Στο συγκεκριμένο τζαμί έχει μεγάλη επιρροή το τουρκικό προξενείο.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx