Αντιαεροπορικό σύστημα Atilgan ανέπτυξε στην Ιντλίμπ η Τουρκία

Αντιαεροπορικό σύστημα Atilgan ανέπτυξε στην Ιντλίμπ η Τουρκία

Ο τουρκικός στρατός έχει αναπτύξει τουλάχιστον ένα ακόμη αντιαεροπορικό σύστημα Atilgan PMADS  στην περιοχή που κατέχεται από αντικαθεστωτικούς στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Το Atilgan PMADS είναι σύστημα πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας σε βάθρο, δηλαδή εποχούμενο. Είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα εκτόξευσης για πυραύλους Συστήματος Άμυνας Πολύ Μικρού Βεληνεκούς (VSHORADS) όπως το FIM-92 Stinger, παρέχοντας αυτόνομη και συντονισμένη λειτουργία με συστήματα C3I και άλλα στοιχεία άμυνας.

Το Atilgan διαθέτει ένα συγκρότημα εκτοξευτή σε πυργίσκο με γυροσταθεροποιητή, ο οποίος είναι τοποθετημένος πάνω από ένα M113 . Αυτό μεταφέρει οκτώ πυραύλους έτοιμους προς χρήση και παρέχει δυνατότητα επιτήρησης, απόκτησης και εκτόξευσης εν κινήσει. Επιπλέον οκτώ επιπλέον πύραυλοι μπορούν να μεταφερθού μέσα στο όχημα στα κυτία εκτόξευσης τους.

Τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία έχει αυξήσει σημαντικά τη στρατιωτική της παρουσία στην Ιντλίμπ  της Συρίας, αναπτύσσοντας επιπλέον πυροβόλα, άρματα μάχης και ακόμη και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Αυτές οι κινήσεις της Άγκυρας δείχνουν ότι σκοπεύει να προστατεύσει τους τρομοκράτες που κρύβονται στην περιοχή με οποιοδήποτε κόστος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι