Αντιδρά η Γαλλία στις γερμανικές νύξεις ότι κλείνουν και προς δυσμάς τα σύνορα

Αντιδρά η Γαλλία στις γερμανικές νύξεις ότι κλείνουν και προς δυσμάς τα σύνορα

«Δεν θέλουμε η Γερμανία να κλείσει τελείως τα σύνορα με τη Γαλλία», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον, καθώς το Βερολίνο έχει ήδη αποκλείσει την Τσεχία, το αυστριακό Τιρόλο και την Σλοβακία  λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων στις χώρες αυτές.

Η γερμανική κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με τη Γαλλία τις προσεχείς ημέρες, λόγω της υγειονομικής κατάστασης στη Μοζέλ, το γεωγραφικό διαμέρισμα της Γαλλίας όπου κυκλοφορεί ευρύτερα η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού.

“Δεν θέλουμε η Γερμανία να κλείσει τελείως τη μεθόριο. Πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο. Αν η Γερμανία πρόκειται να περιορίσει κι άλλο την κυκλοφορία προς τη Γαλλία,  καλό θα ήταν να ορίσουμε από κοινού τις μεγαλύτερες δυνατές εξαιρέσεις. Έχουμε δύο σημαντικές ανησυχίες: τις οδικές μεταφορές και τους εργαζόμενους στην άλλη πλευρά των συνόρων. Για τους ανθρώπους αυτούς, τίθεται ζήτημα δυνατότητας να εργαστούν και να κερδίσουν τα προς το ζην”, είπε ο Γάλλος υπουργός.

Όσον αφορά την απόφαση της Γερμανίας να κλείσει εν μέρει τα σύνορά της με την Τσεχική Δημοκρατία και το Τιρόλο στην Αυστρία, ο Μπον σημείωσε ότι “δεν πιστεύω ότι  το έκανε κατόπιν συζήτησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εξάλλου αυτό δεν είναι σύμφωνο με το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Υπήρξε χθες μια συνομιλία ανάμεσα στην αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο και τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών για να δώσει εξηγήσεις”, κατέληξε

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι