Αντιδρά η “Νέα Αριστερά” στην παρουσία του Ζορντάν Μπορντελά στο Athens Democracy Forum

Αντιδρά η “Νέα Αριστερά” στην παρουσία του Ζορντάν Μπορντελά στο Athens Democracy Forum

Προσκεκλημένος του Athens Democracy Forum, ο επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού στη Γαλλία Ζορντάν Μπαρντελά, θα μιλήσει από το βήμα του συνεδρίου την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, έγραψε ότι ο Μπαρντελά είναι ανεπιθύμητος στην Αθήνα και ότι η πρόσκληση να μιλήσει στο Athens Democracy Forum είναι προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη. «Η συζήτηση με το πρωτοπαλίκαρο της Λεπέν για ζητήματα δημοκρατίας μοιάζει με την ανταλλαγή συνταγών μαγειρικής με ανθρωποφάγους. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Γαλλία με την συμφωνία ανάμεσα σε Μακρόν και Λεπέν, ώστε να κρατηθεί το Νέο Λαϊκό Μέτωπο μακριά από την πρωθυπουργία, δείχνει τις πραγματικές προτεραιότητες του “φιλελεύθερου” κέντρου. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας τροφοδοτούν την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη. Για άλλη μια φορά αναδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι ακροδεξιές δυνάμεις αποτελούν ένα πολύτιμο στήριγμα για τις κυρίαρχες πολιτικές στο ζήτημα της λιτότητας αλλά και στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Η καλύτερη απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς είναι η ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες, αυταρχικές και φιλοπολεμικές πολιτικές», έγραψε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Μπαρντελά ορίστηκε πρόεδρος της νεοσυσταθείσας ομάδας «Πατριώτες» στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπενθυμιζεται ότι ο Μπαρντελά είναι το πρόσωπο που επέλεξε η Λεπέν για να ηγηθεί του κόμματος “Εθνικός Συναγερμός”  στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας, που ήρθε πρώτος στις ευροωεκλογές. Στις βουλευτικές εκλογές εν συνεχεία, ο Εθνικός Συναγερμός έμεινε τελικά δεύτερος μετά τη συνεργασία των άλλων κομμάτων στις περιφέρειες, και έτσι ήρθε πρώτη η συμμαχία της Αριστεράς (Νέο Λαϊκό Μέτωπο). Ωστόσο ο Μακρόν επέλεξε να διορίσει πρωθυπουργό έναν δεξιό πολιτικό από τους Ρεπουμπλικανούς – που ήρθαν στις εκλογές τέταρτοι – προκαλώντας την οργή της Αριστεράς που κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο για πραξικόπημα. Επίσης διόρισε υπουργικό συμβούλιο στο σύνολό του από μέλη του δικού του κόμματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx