Αντιδρά η Ρωσία στην απόφαση της Νορβηγίας για απαγόρευση εισόδου σχεδόν όλων των Ρώσων

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ότι ο Πούτιν προσέφερε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

«Τα σχέδια της Νορβηγίας να απαγορεύσει την είσοδο στους περισσότερους και σχεδόν όλους τους Ρώσους τουρίστες είναι μεροληπτικά», δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο ανακοινώνοντας ότι η Μόσχα θα προβεί σε αντίποινα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περιορίσει ακόμα περισσότερο την είσοδο Ρώσων τουριστών εμποδίζοντας σχεδόν ολοκληρωτικά την είσοδό τους εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία

«Φυσικά τέτοιες αποφάσεις δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες. Ήταν μια απόφαση απολύτως μεροληπτική. Δεν δεχόμαστε τέτοιες αποφάσεις. Λυπούμαστε που η νορβηγική ηγεσία επέλεξε με αυτό τον τρόπο να επιδεινώσει τις διμερείς μας σχέσεις, οι οποίες ήταν ήδη κακές και όχι με δική μας πρωτοβουλία», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Άσκηση με πυρηνικά και σύλληψη στρατηγού

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, εν συνεχεία, ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει σήμερα και αύριο συνομιλίες με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο για μια σειρά θεμάτων, ένα από τα οποία θα είναι η συμμετοχή της Λευκορωσίας στην εντός Μαΐου άσκηση με προσομοίωση για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων.

Σε ό,τι αφορά στην τελευταία σύλληψη στρατιωτικού που απασχολείτο στο υπουργείο Άμυνας, ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι επρόκειτο για μια υπόθεση διαφθοράς αμιγώς, αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες. Νωρίτερα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι συνελήφθη και προφυλακίστηκε ως ύποπτος για δωροληψία και ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού αντιστράτηγος Βαντίμ Σαμάριν.

Η σύλληψη του Σαμάριν ήταν η τέταρτη σύλληψη υψηλόβαθμου αξιωματικού του στρατού από τον Απρίλιο, όταν προφυλακίστηκε μέχρι τη δίκη του ο τότε υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβάνοφ που κατηγορείται για δωροληψία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι