Αντιδράσεις από την κυβέρνηση για τις δηλώσεις Πολάκη

Αντιδράσεις από την κυβέρνηση για τις δηλώσεις Πολάκη

Αντιδράσεις προκαλούν δηλώσεις του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Ο βουλευτής Χανίων, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Στέλιο Παππά, επανήλθε σε προηγούμενες τοποθετήσεις του για το πώς θα πρέπει να χειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ξαναβρεθεί στην εξουσία, θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη. Οι δηλώσεις Πολάκη έφεραν νέες αντιδράσεις απ’ την κυβέρνηση.

Ο κύριος Πολάκης έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας μίας δεύτερης Σχολής Δικαστών, ώστε να ανανεωθεί το δικαστικό σώμα, αλλά και για την ανάγκη να καλλιεργηθούν οι συνθήκες που θα οδηγήσουν δικαστικούς άνω των 55 ετών σε εθελούσια αποχώρηση, μέσω γενναιόδωρων κινήτρων, όπως ο ίδιος ανέφερε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχασε την ευκαιρία να θίξει το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τα όσα ειπώθηκαν από τον βουλευτή του κόμματός του, καθώς εάν δεν το πράξει «μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Πολάκη και μοιράζεται μαζί του την ευθύνη». Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του κάνει λόγο για «οιονεί εκτροπή», καθώς και «ευθεία βολή στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Μπορείτε να ακούσετε τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης στο εξής ηχητικό εδώ, ενώ ακολουθεί αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ο κ. Παύλος Πολάκης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, προέβη σε απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης, οι οποίες συνιστούν ευθεία βολή στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία στη χώρα μας. Το ολίσθημα του κ. Πολάκη συνιστά οιονεί εκτροπή και καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος στη γραμμή της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν δεν το πράξει, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Πολάκη και μοιράζεται μαζί του την ευθύνη. Σε μια τέτοια περίπτωση προσβάλει βαθύτατα το θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ασέβεια προς μια από τις τρεις θεμελιώδεις εξουσίες της ελληνικής Πολιτείας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι