Αντιδράσεις για το σχόλιο στελέχους της ΝΔ κατά της Καρυστιανού

Αντιδράσεις για το σχόλιο στελέχους της ΝΔ κατά της Καρυστιανού

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση στελέχους της ΝΔ στη Λέσβο, κατά της κ. Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του “Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τέμπη 2023”.

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Νίκος Κατράνης στην ανάρτησή του, που πλέον την διέγραψε, είχε γράψει:

«Κύρια Καρυστινού φθάνει πια, ως εδώ, σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Εργαλειοποιείτε τον τραγικό θάνατο του παιδιού σας (για το οποίο στεκόμαστε όλοι με δέος ευλάβεια και απόλυτη συμπόνια) για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη.

»Πού ήταν τόσα χρόνια η ευαισθησία σας και συμπαράσταση σε τόσες χαροκαμμένες μάνες;- που πολλές φορές έχασαν τα παιδιά τους με ακόμα πιο άδικο και τραγικό τρόπο; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για την τραγική και αξιοπρεπέστατη μάνα του Αξαρλιάν; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τραγικά θύματα της Μάρφιν; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα πολλαπλάσια θύματα στο Μάτι; στην Μάνδρα;

»Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τόσα νεαρά παιδιά -Αστυνομικούς- αθώα θύματα της τρομοκρατίας; (θέλω να πιστεύω να μην είσαστε και εσείς με όλους αυτούς τους “γραφικούς” δημοκράτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εν μέσω Κορωνοϊού έκαναν πορείες για την αποφυλάκιση του σκληρού δολοφόνου Κουφοντίνα).

»Κ.Καρυστιανού, είστε Γιατρός, μορφωμένη γυναίκα και όπως θέλετε να παρουσιάζετε ενεργό μέρος της κοινωνίας. Τι κάνατε τόσα χρόνια για όλους αυτούς τους τραγικούς και άδικους θανάτους; Τι κάνατε για όλες αυτές τις χαροκαμμένες, όπως εσείς μάνες; Λυπάμαι κ.Καρυστιανού για τον κομματικό κατήφορο στον οποίο πορεύεστε. Κάποια στιγμή θα καταλάβετε το λάθος και την αβελτηρία σας. Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιήσετε ότι η ανοχή και ο σεβασμός της Πολιτείας και της Κοινωνίας δεν είναι αδυναμία ούτε και απεριόριστος. Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει τον ρόλο και τις επιδιώξεις σας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.».

Μετά από κύμα αντιδράσεων, η ΔΕΕΠ Λέσβου (σ.σ. οι Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές ή ΝΟΔΕ της ΝΔ μετονομάσθηκαν σε Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας Δ.Ε.Ε.Π) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Οι δηλώσεις του κ. Κατράνη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Είναι ντροπή, κάποιοι, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης και κομματικής αφετηρίας, να βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη. Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι».

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μπουρνούς, σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, αναφέρει τα εξής: «Η υποκριτική “αποδοκιμασία” της ΝΔ Λέσβου δεν κρύβει τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Με απόλυτα υποκριτικό τρόπο η ΝΔ της Λέσβου αποδοκίμασε μισάνθρωπη και ακραία προσβλητική δήλωση του τοπικού στελέχους της, κ. Κατράνη, κατά της κ. Καρυστιανού και κατ’ επέκταση κατά όλων των συγγενών των 57 νεκρών του κρατικού εγκλήματος των Τεμπών, που δίνουν τη μάχη για αλήθεια και δικαιοσύνη.

»”Ευκολάκι” για τη ΝΔ της Λέσβου η καταδίκη ενός παλαίμαχου τοπικού στελέχους της, ειδικά εφόσον αυτό είναι τοποθετημένο “απέναντι” στον τοπικό βουλευτή του κόμματος. Αν όμως η ΝΔ εννοεί την αποστροφή της για όσους επιτίθενται στους συγγενείς των 57 νεκρών των Τεμπών, ας αποδοκιμάσει… τον ίδιο της τον αρχηγό, που πέρυσι μιλούσε για “θεωρίες συνωμοσίας” περί παράνομης μεταφοράς ξυλολίου από την εμπορική αμαξοστοιχία, ενώ πριν από λίγες μέρες στην Κέρκυρα οι μπράβοι του προπηλάκισαν αδελφή θύματος των Τεμπών, όταν αυτή του ζήτησε να απονεμηθεί δικαιοσύνη για το κρατικό έγκλημα, κόντρα στην εξοργιστική επιχείρηση συγκάλυψης που φέρει την υπογραφή του.

»Επειδή, όμως, δεν θα το πράξουν ποτέ, θα έπρεπε να αφήσουν την υποκρισία και να κάνουν κι αυτοί “like” στην (κατεβασμένη κακήν κακώς) αποκρουστική δημοσίευση του κ. Κατράνη, όπως έκαναν άλλα επιφανή τοπικά τους στελέχη. Αυτές είναι οι συνέπειες του περυσινού 41%. Επιτρέπουν στα στελέχη της ΝΔ, από τους τοπικούς παράγοντες μέχρι τους κορυφαίους υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να βγάζουν από μέσα τους τον πιο αποκρουστικό δεξιό αυταρχισμό, χωρίς καν να προσπαθούν να κρυφτούν. Την 9η Ιουνίου οι πολίτες έχουν την ευθύνη στα χέρια τους.»

Η κ. Καρυστιανού έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κατέλθει ως υποψήφια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι