Αντιδράσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ για το ψήφισμα υπέρ του Κασσελάκη από την Νομαρχιακή Χανίων

Αποχωρούν 90 μέλη από τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

“Ανυπόστατο” χαρακτήρισαν 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων το ψήφισμα υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Σάββατο η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ. Εν τω μεταξύ η Κατερίνα Νοτοπούλου είπε σήμερα ότι η παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας λόγω παραβίασης του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναπόφευκτη.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, είπε σε συνέντευξή της στο MEGA ότι  «τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών ή υποψηφίων, είναι υποχρεωμένα να σέβονται το καταστατικό του κόμματος. Η παραβίαση αυτού οδηγεί αναπόφευκτα στην παραπομπή του στην αρμόδια επιτροπή». Στο ερώτημα, εάν η παραπομπή αυτή θα οδηγήσει στη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, η κυρία Νοτοπούλου απάντησε πως η απόφαση ανήκει στην επιτροπή και στα όργανα του κόμματος. Η ίδια πρόσθεσε ότι ο Κασσελάκης επιχείρησε να αλλάξει το κόμμα, αλλά η προσπάθειά του δεν ήταν επιτυχής, καθώς τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος «διαθέτουν ισχυρά αντανακλαστικά για την υπεράσπιση των αξιών της Αριστεράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Όσον αφορά στο ψήφισμα της επιτροπής Χανίων υπέρ του Κασσελάκη, τα 70 μέλη γράφουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων δεν είναι 10 άτομα» και καταγγέλλουν δημόσια «την ουσία και το περιεχόμενο του κειμένου ως απαράδεκτο και προσφεύγουμε στα αρμόδια όργανα του κόμματος ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τις απαράδεκτες εκτροπές της μειοψηφίας των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων».

Αναφέρουν επίσης ότι «η Νομαρχιακή Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί για απόφαση ανώτερου οργάνου και δεν εκπροσωπεί το σύνολο. Με δόλιους τρόπους επιχειρήθηκε να περάσει η απαρτία, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. Έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι το κείμενο, που ψευδώς αναφέρεται ως απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, κυκλοφορεί ως τέτοιο στα ΜΜΕ, ενώ το υπογράφουν μόνον μέλη της. Αυτό το κείμενο θίγει το ίδιο το κόμμα μας και την αξιοπιστία του! Μάλιστα ένα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής που προσμετρήθηκε υπέρ της απαράδεκτης ανακοίνωσης, είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, αφήνοντας πίσω του 9 άτομα  και βέβαια υπογράφει την παρούσα καταγγελία!» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση των 70 μελών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx