Αντιδράσεις στην Ισπανία από την επίσκεψη του ακροδεξιού και ιδιόρρυθμου προέδρου της Αργεντινής

Αντιδράσεις στην Ισπανία από την επίσκεψη του ακροδεξιού και ιδιόρρυθμου προέδρου της Αργεντινής

Το “νούμερο τρία” της ισπανικής κυβέρνησης κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι που επισκέπτεται την Ισπανία, ότι «σπέρνει το μίσος». Έχουν περάσει μόλις 15 μέρες από την προηγούμενη σκληρή δήλωση Ισπανού πολιτικού, που προκάλεσε την αντίδραση της Αργεντινής και την συγγνώμη του υπουργού που είχε τότε πει ότι ο Μιλέι μάλλον κάνει χρήση ναρκωτικών.

Στο σημερινό επεισόδιο, η υπουργός Εργασίας είπε από του βήματος φόρουμ ότι «αυτοί που διαδίδουν το μίσος δεν είναι πολλοί, όμως κάνουν πολύ φασαρία και κατακλύζουν τα πάντα. Ο Μιλέι και άλλες κυβερνήσεις του μίσους θέλουν να ξαναγυρίσουν τον κόσμο στην λιτότητα και στον απολυταρχισμό», είπε η υπουργός, που είναι αρχηγός του αριστερού κόμματος Sumar.

Ο τρόπον τινά υπερφιλελεύθερος πρόεδρος της Αργεντινής έφθασε σήμερα στην Ισπανία, αλλά δεν θα συναντηθεί ούτε με τον βασιλιά Φελίπε ούτε με τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Σάντσεθ. Αντιθέτως, θα συμμετάσχει την Κυριακή σε ένα συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος Vox, στο πλευρό μεταξύ άλλων της επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε πυροδότησε μια αντιπαράθεση με το Μπουένος Άιρες υπαινισσόμενος ότι ο Χαβιέρ Μιλέι παίρνει ναρκωτικά.

«Είδα τον Μιλέι στην τηλεόραση και δεν ξέρω αν βγήκε να μιλήσει πριν ή μετά την χρήση, δεν γνωρίζω ποιων ουσιών. Πολύ κακοί άνθρωποι μπόρεσαν να αναρριχηθούν στην κορυφή με το να είναι απλά ο εαυτός τους, όπως για παράδειγμα ο Χαβιέρ Μιλέι», είπε ο ο υπουργός.

Η προεδρία της Αργεντινής αντέδρασε κατηγορώντας, σε ένα δελτίο Τύπου, την ισπανική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ότι «θέτει σε κίνδυνο τη μεσαία τάξη με τις σοσιαλιστικές πολιτικές της που το μόνο που φέρνουν είναι φτώχεια και θάνατο».

«Αβάσιμοι όροι που δεν ανταποκρίνονται στις σχέσεις των δύο χωρών και αδελφών λαών», είχε απαντήσει τότε το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αντιπαράθεση θεωρήθηκε «λήξασα» από την προεδρία της Αργεντινής και τον Όσκαρ Πουέντε, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «διέπραξε ατόπημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Le Monde

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx