Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην δήλωση Μητσοτάκη ότι είναι “μύθος η εξαήμερη εργασία”

Στην 4η Σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας ο Μητσοτάκης

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Σχόλιο του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN για την 6ήμερη εργασία:

«Ο κ. Μητσοτάκης, μετά την εξαπάτηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών για την επιδότηση ρεύματος, εξαπατά και τους μισθωτούς.

Ο Ν. 5053/2023, ο γνωστός Νόμος Γεωργιάδη, θεσπίζει την 6ήμερη απασχόληση στο σύνολο του λιανικού εμπορίου και της βιομηχανίας, χωρίς να αφήνει περιθώρια άρνησης στους εργαζομένους. Με το άρθρο μάλιστα 26, επεκτείνει την εφαρμογή της και σε όλες τις επιχειρήσεις πενθήμερης εργασίας, εφόσον επικαλεστούν φόρτο εργασίας.

Είναι προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης, μπροστά στην διεθνή κατακραυγή για την Κυβέρνησή του, δεν διστάζει να διαστρεβλώσει για μια ακόμη φορά την αλήθεια, διαψεύδοντας με fake news και δήθεν κατηγορηματικές δηλώσεις, τα όσα οι εργαζόμενοι βιώνουν ήδη στην χώρα μας: το τέλος του 8ώρου και της πενθήμερης εργασίας.

Η ΝΔ επιβάλει έναν εργασιακό Μεσαίωνα στην Ελλάδα, ενάντια στις ευρωπαϊκές πρακτικές, την ώρα που φτωχοποιεί τον κόσμο της εργασίας και τον υποβαθμίζει με σκοπό την αύξηση των κερδών των μεγαλο-εργοδοτών».

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, σχετικά με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ασκεί και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Ειδικότερα, υποστηρίζει σε δήλωσή του: «Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν και να εκτίθεται διεθνώς. Είναι μνημείο θράσους να παρουσιάζει την Ελλάδα ως “εργασιακό παράδεισο”, όταν οι Έλληνες εργάζονται πιο πολύ από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονται στην προτελευταία θέση της Ευρώπης σε αγοραστική δύναμη. Ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της εθνικής και κοινωνικής κατάρρευσης».

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι