Αντίο στο Γιώργο Πρωτόπαπα που κίνησε για το Μεγάλο Ταξίδι

Αντίο στο Γιώργο Πρωτόπαπα που κίνησε για το Μεγάλο Ταξίδι

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, επιστήμονας και δημοσιογράφος, ο Γιώργος Πρωτόπαπας σε ηλικία 51 ετών έφυγε από την ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Ο Γιώργος Πρωτόπαπας υπήρξε μέχρι το τέλος από τους βασικούς συντελεστές του SLpress.gr. Δημοσιογράφος, διεθνολόγος και στρατηγικός Αναλυτής διακρίθηκε για το υτψηλό επίπεδο, αλλά και για το προσωπικό και επαγγελματικό ήθος του.

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας ήταν κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το πανεπιστήμια Kent και πτυχίου από το Hertfordshire. Εργάστηκε ως Foreign Desk Editor στην εφημερίδα “Επενδυτής” από το 2000 έως το 2014. Είναι Sr. Data Analyst στη Palo Services και Member of Advisory Board, στο περιοδικό Modern Diplomacy.

Είχε συμμετάσχει ως ομιλητής σε διεθνή συνέδρια για γεωπολιτική και ασφάλεια [Key Speaker NATO AWR (Βελιγράδι), Kiel University (Κίελο), Russian Ministry of Foreign Affairs (Βιέννη, Παρίσι), Institute for Corporate Security Studies – US Naval Postgraduate School (Μάριμπορ), Τμήμα Τουρκικών Σπουδών, ΕΚΠΑ]. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά κείμενα, συμπεριλαμβανομένου του “The Combined Threat of Terrorism and Organized Crime for and in South East Europe”, ΝΑΤΟ Series Vol. 39, 2015).

Για όλους εμάς στο SLpress.gr η απώλειά του είναι βαριά. Χάνουμε έναν πολύτιμο συνεργάτη και ένα σπουδαίο φίλο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι