Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-Ελληνικής Λύσης στη Βουλή

Τέμπη: Ποιες αλλαγές στο Σύνταγμα επιβάλλουν οι 1.400000 υπογραφές, Γιώργος Σωτηρέλης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη και της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα με αφορμή τις αναφορές που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Φλώρου και του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένου αλλά και την απόφαση του Αρείου Πάγου για την απαγόρευση συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, είπε ότι «κακώς ο κ. Ανδρουλάκης τσουβάλισε τον θύτη με το θύμα, γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα» σημειώνοντας πως «αντιλαμβανόμαστε το άγχος του κ. Ανδρουλάκη ενόψει των εκλογών νιώθοντας την ανάσα μας από πίσω σας». Καταλόγισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι «έχει εμμονή εναντίον της Ελληνικής Λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου» επισημαίνοντας ότι «ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν είναι ανεπάγγελτος, αλλά ανεπάγγελτος είναι ο κ. Ανδρουλάκης». Εμείς, προσέθεσε, «μιλάμε πολιτικά» και «δεν λέμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι ανεπάγγελτος», ασκούμε κριτική στο ΠΑΣΟΚ ότι «πάει χέρι-χέρι με τη ΝΔ καθώς μαζί ψηφίσατε και φέρατε τα funds, το χρηματιστήριο ενέργειας, την ρήτρα αναπροσαρμογής, τον γάμο των ομοφυλοφίλων, τη νομιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών σε μια νύχτα κλπ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης του απάντησε ότι «εάν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μιλάει σε εννέα στα δέκα νομοσχέδια στην Ολομέλεια -ακόμα και σε Κυρώσεις Συμβάσεων- σήμερα δεν πήρε τον λόγο να μας πει την πολιτική του άποψη για την απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγορεύει τη συμμετοχή του κόμματος των “Σπαρτιατών” στις επικείμενες εκλογές» και προσέθεσε: «Αυτό είναι συμπτωματικό ή τυχαίο; καθώς θυμάμαι ότι την προηγούμενη φορά που δεν είχε πάλι ζητήσει να μιλήσει ήταν όταν στην Ολομέλεια ψηφίζαμε την τροπολογία που απαγορεύει σε κόμματα που σχετίζονται με εγκληματικές οργανώσεις να συμμετέχουν σε εθνικές εκλογές!»

Ο κ. Κατρίνης, απέρριψε τα «περί εμμονής», λέγοντας ότι ο κ. Βελόπουλος είναι εκείνος που δεν έχει κάνει ούτε μια ομιλία στην οποία να μην έχει αναφερθεί εναντίον του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κατέληξε: «Εμείς θα μιλάμε πολιτικά. Όσοι νομίζουν ότι μπορεί να δοξαστούν κρυπτόμενοι, να ξέρουν ότι δεν τους παρακολουθούμε μόνο εμείς εδώ και θα τους ξεμπροστιάζουμε πολιτικά, αλλά τους παρακολουθούν οι Έλληνες πολίτες, τους αξιολογούν και έρχεται η ώρα της κρίσης».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version