Αντίποινα κατά των ΗΠΑ για τον Σουλεϊμανί ετοιμάζουν οι σιίτες του Ιράκ

Αντίποινα κατά των ΗΠΑ για τον Σουλεϊμανί ετοιμάζουν οι σιίτες του Ιράκ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Ο Ιρακινός σιίτης ηγέτης Μοκτάντα Σαντρ έδωσε σήμερα εντολή στους μαχητές του “Στρατού του Μαχντί” να είναι έτοιμοι, επανενεργοποιώντας έτσι την πολιτοφυλακή που επισήμως έχει διαλυθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία και η οποία είχε σπείρει τον τρόμο στις τάξεις των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ. Ο Μοκτάντα Σαντρ έκανε την ανακοίνωση αυτή στο Twitter μερικές ώρες μετά τον θάνατο στη Βαγδάτη από τις ΗΠΑ του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ισχυρού απεσταλμένου της Τεχεράνης για τις ιρακινές υποθέσεις.

«Δίνω εντολή σε όλους τους μουτζαχεντίν, ιδιαίτερα στον Στρατό του Μαχντί, την Ταξιαρχία της Ημέρας της Επαγγελίας, και όλες τις πατριωτικές και πειθαρχημένες οργανώσεις να είναι έτοιμες για να προστατεύσουν το Ιράκ», αναφέρει στην ανακοίνωση. Ο Σαντρ, ο οποίος δηλώνει εθνικιστής και απορρόπτει τόσο την αμερικανική όσο και την ιρανική ανάμιξη στο Ιράκ, απηύθυνε ωστόσο έκκληση σε όλες τις πλευρές να συμπεριφερθούν με «σοφία και διορατικότητα».

Εξάλλου ο Καΐς αλ-Χαζάλι, ένας διοικητής του φιλοϊρανικού συνασπισμού στο Ιράκ, κάλεσε «όλους τους μαχητές» να είναι «έτοιμοι». «Ας είναι έτοιμοι όλοι οι μαχητές της αντίστασης επειδή αυτό που μας περιμένει είναι μια μεγάλη νίκη», γράφει ο Χαζάλι σε χειρόγραφη επιστολή του την οποία είδε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Χαζάλι είναι ο επικεφαλής της Ασάιμπ Αχλ αλ-Χακ, μίας από τις σημαντικότερες παρατάξεις των Χασντ αλ-Σάαμπι (Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης), που συνασπίζει τους φιλοϊρανούς παραστρατιωτικούς στο Ιράκ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι