Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς ορίστηκε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σήμερα ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας Κομισιόν. Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει γυναίκα επικεφαλής, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οι πληροφορίες που ήταν τον Έλληνα Επίτροπο να αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου στη νέα Κομισιόν, επιβεβαιώθηκαν. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι ένας από τους αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό την Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μέχρι πρότινος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Κομισιόν. Είναι ο πρώτος Έλληνας που γίνεται αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι υπεύθυνος για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός πως προτείνεται για αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με αρμοδιότητες το μεταναστευτικό, την ασφάλεια, την εργασία και την εκπαίδευση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι