Αντισυνταγματική η απόφαση εισαγγελέα για διάλυση διαδήλωσης

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας της διάταξης που προβλέπει την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με αποφασιστικό λόγο για τη διάλυσή τους, θέτει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου γνωμοδότησε επ΄ αυτού κατόπιν σχετικού ερωτήματος που του έθεσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η επίμαχη διάταξη εμπεριέχεται στον νέο νόμο για τις δημόσιες συναθροίσεις αλλά, σύμφωνα με τον Παπαγεωργίου, πάσχει και θα πρέπει να αλλάξει.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση κρίνει αναγκαία τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα για την απόφαση της αστυνομικής ή λιμενικής αρχής περί της διάλυσης μιας συνάθροισης. Αυτό όμως αποτελεί διοικητική πράξη, υπογραμμίζει ο κ. Παπαγεωργίου και σύμφωνα με το άρθρο 89 του Συντάγματος η ανάθεση διοικητικών καθηκόντων σε δικαστικούς λειτουργούς απαγορεύεται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version