Απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία για τον αυστριακό ακροδεξιό Μάρτιν Ζέλνερ

Στην Πίρνα της Σαξονίας εξελέγη ο πρώτος δήμαρχος με την υποστήριξη της AfD

Η Γερμανία εξέδωσε απαγόρευση εισόδου για τον αυστριακό ακροδεξιό Μάρτιν Ζέλνερ, κεντρικό πρόσωπο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Πότσνταμ με στελέχη της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) και εμπνευστή του σχεδίου μαζικής και διά της βίας απέλασης εκατομμυρίων μεταναστών.

Το σχετικό αίτημα για «αναστολή του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας σε πολίτη της ΕΕ» υπεβλήθη από τον Δήμο του Πότσνταμ. «Πρέπει να καταστεί σαφές ότι το κράτος δεν είναι ανίσχυρο και χρησιμοποιεί τα νόμιμα μέσα του», δήλωσε ο δήμαρχος Μάικ Σούμπερτ. Πριν από λίγες ημέρες, ο Μάρτιν Ζέλνερ συνελήφθη από την αστυνομία της Ελβετίας, πριν από την συμμετοχή του σε συνάντηση ακροδεξιών στο χωριό Τεγκερφέλντεν του Ααργκάου, στα σύνορα με την Γερμανία. Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύλληψη και εκδίωξή του από το καντόνι έγινε «προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια ασφάλεια και να αποτραπούν αντιπαραθέσεις με ανθρώπους της άλλης πλευράς».

Το περιστατικό έλαβε μάλιστα μεγάλη δημοσιότητα, όταν ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ διερωτήθηκε στο «Χ» αν η αστυνομική επιχείρηση ήταν καν νόμιμη. Απαντώντας στην ανάρτησή του, ο αυστριακός νεοναζί έγραψε: «Στην Ευρώπη τα πράγματα γίνονται όλο και πιο απρόβλεπτα. Η αμφισβήτηση της παράνομης μετανάστευσης γίνεται πλέον περισσότερο επικίνδυνη από την ίδια την παράνομη μετανάστευση».

Ο Μάρτιν Ζέλνερ είναι ηγετικό στέλεχος του ακροδεξιού «Κινήματος της Ταυτότητας», το οποίο δραστηριοποιείται στον γερμανόφωνο χώρο και, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα Correctiv, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη μυστική συνάντηση του Πότσνταμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι