Απάντηση Κασσελάκη στην Γεροβασίλη για ερωτηματολόγια και συνέδρια – Αντέδρασε και ο Σπίρτζης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την κλήση Κεραμέως από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για διαρροή προσωπικών δεδομένων

«Τα όσα εμπεριέχονται στο ερωτηματολόγιο δεν αποτελούν θέμα που θα συζητηθεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», λένε πηγές του κόμματος. Είναι ένα ερωτηματολόγιο, το δεύτερο που έχει υποβληθεί στα μέλη. «Στο Συνέδριο θα συζητηθούν μόνο τα κείμενα που έχει εγκρίνει η επιτροπή θέσεων».

Πηγές κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, απαντούν ότι το ερωτηματολόγιο το οποίο έθεσε υπόψιν των φίλων και μελών του κόμματος ο πρόεδρος αποτελεί ένα μέσο με το οποίο ο κ. Κασσελάκης ζητά τη γνώμη τους για θέματα που τον απασχολούν. Οι πηγές αυτές αποσυνδέουν τα ερωτήματα του εσωκομματικού, τρόπον τινά, δημοψηφίσματος, από τον προσυνεδριακό διάλογο και από το συνέδριο καθαυτό. Πάντως είναι η δεύτερη μέρα που σχολιάζονται κυρίως τα ερωτήματα σχετικά με αλλαγή του ονόματος και του λογοτύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση δόθηκε για όσα έγραψε η Όλγα Γεροβασίλη που έθεσε ζήτημα για ερωτηματολόγιο προς τους πολίτες. Εν συνεχεία όμως παρόμοια δήλωση με της κυρίας Γεροβασιλη έκανε και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, που δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που απέστειλε -μέσω του iSyriza- στα μέλη του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης με αίτημα το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος, λογοτύπου και δομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτά έχουν λυθεί» είπε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. «Το τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει στο προηγούμενο συνέδριο, τα ταυτοτικά ζητήματα δεν λήγουν με το ποιος είναι πρόεδρος, αλλά στο συνέδριο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πρέπει να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου, στην κατεύθυνση να ανακτήσει τη σοβαρότητα που έχει χάσει τους τελευταίους μήνες και να ανακτήσει και την αξιοπιστία του», πρόσθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης. «Θα έπρεπε να εισηγηθεί ένα συνέδριο όχι θέσεων, αλλά καταστατικό. Αυτό που επιδιώκει είναι να βγάλει από πάνω του την ευθύνη και το οργανωτικό χάος που έχει προκληθεί στο ΣΥΡΙΖΑ».

Αργότερα και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ανάρτηση με τις απόψεις του επι του θέματος, όπου καλεί τα μέλη να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο: «Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη. Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία.

»Το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει «αλλάξτε τα όλα». Παροτρύνω όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο isyriza.gr/preconference_ . Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας.

»Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι