Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην οργή Γεωργιάδη για το δάνειο του Κασσελάκη

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην οργή Γεωργιάδη για το δάνειο του Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι έπρεπε να χαίρεται με το δάνειο ως υπουργός Εργασίας αφού πληρώθηκαν εργαζόμενοι και μπορούν να κάνουν γιορτές

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μέμφθηκε με οξύτητα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και το κόμμα εν γένει, επειδή θεωρεί ότι προέβησαν σε παράνομη δανειοδότηση -δανειοληψία και ρώτησε «Από πού είναι τα λεφτά; Από την εταιρεία του; Από τον προσωπικό του λογαριασμό;».

«Λέει ότι έχει χρήματα από τη ναυτιλία, για σκεφτείτε να είναι από offshore. Δεν μπορεί να έχει κρυφή επαγγελματική δραστηριότητα. Τα χρήματα αυτά είναι με δάνειο; Το δάνειο έχει φόρο, έχει πληρωθεί; Τι σύμβαση έχουν κάνει μεταξύ τους; Αν θέλει να βοηθήσει τα δίνει ως δωρεά, εδώ τα έδωσε δάνειο», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

Η απάντηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δωρεά πάνω από 20.00 ευρώ δεν γίνεται σε κόμματα και ότι «Το λες και θράσος να κουνάει το δάχτυλο ο “αδιευκρίνιστος” κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος σε ένα άτοκο και καθ’ όλα νόμιμο δάνειο το οποίο δόθηκε για να πληρωθούν τα δώρα και οι μισθοί εργαζομένων. Αντί να ασκεί κριτική, έπρεπε να επικροτεί την κίνηση αυτή, με την οποία πληρώθηκαν εγκαίρως οι υπάλληλοι τους ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι εργαζόμενοι.

»Ως υπουργός Εργασίας το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει είναι να επικροτεί μια τέτοια ενέργεια και μάλιστα σε μια εποχή που η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο και η πλειοψηφία των εργαζόμενων δυσκολεύεται να ανταποκριθεί, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Το δάνειο δόθηκε για να πληρωθούν, μεταξύ άλλων, οι μισθοί και το “δώρο” των Χριστουγέννων στους εργαζομένους του κόμματος, της “Αυγής” και του ραδιοφωνικού σταθμού “105,5 στο Κόκκινο”. Εταιρεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει επί τούτου δάνειο και από βουλευτές, αλλά είναι άγνωστο πόσοι ανταποκρίθηκαν. Το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη είναι από δική του εταιρεία προς την εταιρεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληρωμές υποχρεώσεων καθυστέρησαν επειδή δεν δόθηκε εγκαίρως η κρατική επιδότηση που επιπλέον, φέτος είναι η μισή λόγω του ποσοστού του κόμματος. Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι καταχρεωμένα κόμματα που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια στο κράτος και ασχολούνται με ένα δάνειο που θα αποπληρωθεί μόλις μπει η κρατική επιχορήγηση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι