Απάτη: Προσοχή σε μηνύματα από τον “ΕΟΠΥΥ” που ζητούν οικονομικά στοιχεία

Απάτη: Προσοχή σε μηνύματα από τον “ΕΟΠΥΥ” που ζητούν οικονομικά στοιχεία

Με SMS και με πλαστή σελίδα του ΕΟΠΥΥ  ζητούν τραπεζικό λογαριασμό και προσωπικά στοιχεία

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ασφαλισμένους του να είναι προσεκτικοί σχετικά με τυχόν παραπλανητικά μηνύματα sms που αποστέλλονται σε κινητά τηλέφωνα με το λογότυπο του οργανισμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/. H πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέ sms στους πολίτες και παραπέμπει σε ενημέρωση οικονομικών στοιχείων είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index.

Ήδη ο ΕΟΠΥΥ έχει προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για την απενεργοποίηση της. Ωστόσο, εφιστά την προσοχή στους ασφαλισμένους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά για γνωματεύσεις, ή αποφάσεις ή, σπανίως, για επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ). Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται sms δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του ΦΑΥ. Ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) ζητώντας προσωπικά στοιχεία όπως Τραπεζικό Λογαριασμό IBAN κ.ο.κ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι