Απελαύνει τον διευθυντή του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Ισραήλ

Απελαύνει τον διευθυντή του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Ισραήλ

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα την απέλαση του Όμαρ Σακίρ, ενός Αμερικανού πολίτη και διευθυντή του παραρτήματος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, με την κατηγορία  ότι υποστηρίζει το μποϊκοτάζ του εβραϊκού κράτους.

Η απόφαση, αν θα απελαθεί ή όχι ο Σακίρ, εναπόκειται πλέον στην ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία έθεσε τέρμα στα τέλη του 2018 στην άδεια παραμονής του, έπειτα από πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο διευθυντήε του Παρατηρητηρίου υποστηρίζει μια εκστρατεία που κηρύσσει μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ.

Αν η κυβέρνηση εγκρίνει με τη σειρά της την απέλασή του, ο Σακίρ θα «έχει 20 ημέρες για να φύγει από τη χώρα και το Ισραήλ θα είναι όπως το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Αίγυπτος που εμποδίζουν την πρόσβαση στους εκπροσώπους του HRW», είπε ο ίδιος μετά την απόφαση του Δικαστηρίου. Θα πρόκειται τότε για την πρώτη απέλαση εξαιτίας ενός νόμου του 2017 που επιτρέπει την απέλαση αλλοδαπών που υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Ήδη βάσει του νόμου αυτού, έχει απαγορευθεί η είσοδος ορισμένων προσώπων στο ισραηλινό έδαφος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι