ΗΠΑ: Απέλυσαν τον αστυνομικό που πυροβόλησε 10 φορές “στα τυφλά” και σκότωσε 26χρονη γυναίκα

ΗΠΑ: Απέλυσαν τον αστυνομικό που πυροβόλησε 10 φορές “στα τυφλά” και σκότωσε  26χρονη γυναίκα

Η 26χρονη  Αφροαμερικανίδα νοσηλεύτρια  Μπριόνα Τέιλορ σκοτώθηκε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν με τον σύντροφό της, τον περασμένο Απρίλιο,  όταν ξαφνικά εισέβαλαν τρεις αστυνομικοί που αναζητούσαν έναν ύποπτο.

Ο ύποπτος δεν έμενε πλέον εκεί -επιπλέον είχε ήδη συλληφθεί. Ομως οι αστυνομικοί που έκαναν την έφοδο αρχισαν να πυροβολούν υπο συνθήκες που δεν είναι γνωστές και η άτυχη γυναίκα δέχτηκε οκτώ σφαίρες….

Ο δήμος του Λούισβιλ, στις κεντρικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε  σήμερα την απόλυση ενός αστυνομικού που ενεπλάκη στον θάνατο της γυναικας, με την κατηγορία ότι πυροβολούσε “στα τυφλά” και ότι το όπλο του έρριξε πάνω απο 10 σφαίρες.

Πρόκειται για τις πρώτες κυρώσεις από το θάνατο της Τέιλορ, το όνομα της οποίας φωνάζουν, μαζί με άλλα, εδώ και εβδομάδες οι διαδηλωτές που βγαίνουν στους δρόμους των ΗΠΑ αξιώνοντας το τέλος της αστυνομικής βίας εναντίον των Αφροαμερικανών

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι