Απέπεμψε και άλλον στρατηγό ο Ζελένσκι

ΗΠΑ και Ευρώπη συζητούν με την Ουκρανία για ειρήνευση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέπεμψε σήμερα τον διοικητή των Μικτών Δυνάμεων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά από κατηγορίες άλλου στρατιωτικού διοικητή για ανικανότητα.

«Αποφάσισα να αντικαταστήσω τον διοικητή των Μικτών Δυνάμεων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Γιούρι Σόντολ, με τον στρατηγό Αντρέι Γκνάτοφ», ανακοίνωσε ο Ζελένσκι με ανάρτηση στην πλατφόρμα Telegram.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν διευκρίνισε τους λόγους της αποπομπής, αλλά αυτή έρχεται έπειτα από τις επικρίσεις του διοικητή της διαβόητης ταξιαρχίας Αζόφ, γνωστής για τους δεσμούς της με ακροδεξιούς κύκλους. Συγκεκριμένα, ο Μπόγκνταν Κρότεβιτς δήλωσε σήμερα ότι έχει υποβάλει καταγγελία στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) και απαιτεί την έναρξη έρευνας εις βάρος του Σόντολ.

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Κρότεβιτς κατηγορεί τον Σόντολ για ανικανότητα που οδήγησε στον θάνατο Ουκρανούς στρατιώτες και σε οπισθοχωρήσεις στο μέτωπο. Υποστηρίζει σε ανάρτησή του ότι ο Σόντολ σκότωσε περισσότερους Ουκρανούς απ΄ ό,τι οι Ρώσοι, ότι έχει χάσει δεκάδες πόλεις και χιλιάδες στρατιώτες και ότι τον μισεί το 99% των στρατιωτών για όσα κάνει. «Αυτός κινεί έρευνες εναντίον στρατιωτικών που προελαύνουν και δεν χάνουν εδάφη, αλλά δεν ζητάει να ερευνήσουν τον ίδιο», έγραψε στο Telegram μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του τάγματος Αζόφ.

Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει δυσκολίες μετά την αποτυχία της αντεπίθεσής του το καλοκαίρι του 2023, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα καταλαμβάνουν χωριά στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας σχεδόν κάθε εβδομάδα. Πρόκειται για την πέμπτη μεγάλη αλλαγή που κάνει στη στρατιωτική ηγεσία ο Ζελένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και ucrainetoday.org

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx