Απεβίωσε από κορονοϊό ο 59χρονος μεταβατικός πρωθυπουργός της Αλβανίας

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Την τελευταία του πνοή άφησε από επιπλοκές του κορονοϊού σε ηλικία 59 ετών ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος και πρώην μεταβατικός πρωθυπουργός της Αλβανίας, Mπασκίμ Φίνο. Ο Mπασκίμ Φίνο, είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά την, την ένοπλη εξέγερση του 1997 και την πτώση του Σαλί Μπερίσα.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο των Τιράνων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέστη καρδιακή ανακοπή. Δεν γνωρίζουμε εάν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ο Μπασκίμ Φίνο το 1992 εξελέγη δήμαρχος Αργυροκάστρου, μια θέση που κατείχε μέχρι το 1996. Κατείχε τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 1997.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι