Απεβίωσε έγκυος και στα 38 της χρόνια “η νεογέννητη που είχε σωθεί από το σεισμό του 1986”

Απεβίωσε έγκυος και στα 38 της χρόνια “η νεογέννητη που είχε σωθεί από το σεισμό του 1986”

Απεβίωσε από πνευμονική εμβολή και σε ηλικία 38 ετών, ενώ βρισκόταν στον τρίτο μήνα της κύησης, η Μαρία Αθανασοπούλου, μια γυναίκα που ως βρέφος είχε γίνει σύμβολο του θαύματος, μια που ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια του σεισμού μια μέρα μετά την κατάρρευση της πολυκατοικιας στην οποία ζούσε τότε η οικογένειά της.

Ήταν 10 ημερών η Μαρία Αθανασοπούλου όταν έγινε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή σε είκοσι ανθρώπους το Σεπτέμβρη του 1986 στην Καλαμάτα. Ανασύρθηκε από τα ερείπια 26 ώρες μετά και έκτοτε ζούσε, παρά τα πολλά προβλήματα υγείας της (συνέπειες του τότε τραυματισμού της) μια σχεδόν φυσιολογική ζωή. Είχε αποκτήσει ένα παιδί και τώρα ήταν 3 μηνών έγκυος στο δεύτερο. Ομως έπαθε ξαφνικά πνευμονική εμβολή.

Όταν έγινε μητέρα η Μαρία Αθανασοπούλου και έδωσε συνέντευξη, είπε ότι στο σεισμό την έσωσε το σίδερο της κουνουπιέρας στην κούνια, όμως αυτό ήταν και εκείνο που τρύπησε τον αυχένα της. Η διάτρηση προκάλεσε πολλά ζητήματα υγείας στο κοριτσάκι και αργότερα στην έφηβη και εν συνεχεία, στη νεαρή γυναίκα. Όμως εκείνη λειτουργούσε σαν όλες τις γυναίκες και το “πάλευε” με θάρρος. Ο πατέρας της είπε ότι «η Μαρία παρουσίαζε συχνά κρίσεις επιληψίας και είχε συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας, χωρίς όμως οι γιατροί να μπορούν να καταλήξουν σε διάγνωση με βεβαιότητα». Ο θάνατος επήλθε στις 5 Απριλίου, αλλά έγινε γνωστός στους δημοσιογράφους σήμερα.






Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι